Vergelijk met Quantum-Touch

Veel mensen vragen ons, wat is nu het verschil met Quantum-Touch? Quantum-Touch heeft overeenkomsten omdat het ook gebruik maakt van energie en in sommige gevallen vergelijkbare handposities. Enkele basis principes komen namelijk van dezelfde man "Robert Rasmusson" De verschillen zijn echter enorm, zowel in gebruik, behandeling als resultaat.


Hoe is Quantum-Touch ontstaan?

Richard Gordon, schrijver van het boekje "Healing Hands" wilde Regenesis, toen Robert Rasmusson al wat ouder was, van Robert overnemen maar Robert wilde dat absoluut niet.


Richard was zeer teleurgesteld besloot daarom een eigen voor hem commercieel aantrekkelijker methode te ontwikkelen voor huis, tuin en keuken gebruik op basis van wat hij geleerd had. Omdat op Regenesis en de Blue Dot Energy copyrights zaten kon hij deze methode niet gebruiken, dus moest hij wat anders bedenken.


Het resultaat was Quantum-Touch, de naam bestaat uit een combinatie van de eerste twee woorden van Quantum Healing en Touch for Health (1998).

Als alternatief voor de Blue Dot Energie voegde Richard Gordon ademthechnieken en visualisaties toe om de energie op te wekken. Ook veranderde hij handposities die Robert over 5o jaar had ontwikkeld.


Met het toevoegen van ademhalingstechnieken en visualisaties werd Quantum-Touch eigenlijk veel complexer dan dat de bedoeling was. Wat dat betreft is Regenesis-Touch een stuk eenvoudiger en effectiever.


Quantum-Touch werkt uiteraard ook, het is als iedere methode energiewerk. Het haalt de pijn in veel gevallen weg.

Maar.......Quantum-Touch haalt niet de oorzaak weg en moet echt gezien worden als een medicijn wat wel de pijn weghaalt maar niet de oorzaak. In heel veel gevallen komt de pijn of het probleem weer terug, vaak na een paar dagen of na een paar weken.


En hier zit dus het grote verschil, Regenesis werkt op een veel dieper niveau. Het activeert en regenereert de cellen waardoor de oorzaak wordt opgelost. En dat is in veel gevallen bij zowel fysieke als emotionele problemen blijvend. Daarbij is Regenesis-Touch aanzienlijk eenvoudiger om te leren en te gebruiken.

Quantum-Touch is zeker een populaire methode geworden maar met een beperkt resultaat.

Vervolg opleiding

Heeft Quantum-Touch net als Regenesis-Touch een echte vervolgopleiding tot therapeut?

Nee eigenlijk niet, je kunt een groot aantal losse workshops volgen die aansluiten en dan mag je je Quantum-Touch therapeut noemen maar een gedegen vakopleiding bestaat voor Quantum-Touch niet.


Dit in tegenstelling tot Regenesis. Robert Rasmusson heeft de Regenesis vakopleiding tot Master Practitioner en Therapeut zo ontwikkeld dat die naadloos aansluit op Regenesis-Touch.

Het is een jaaropleiding (gemiddelde duur 1,5-2 jaar) Die ook door verschillende Nederlandse onderwijs instellingen gezien wordt als een vakopleidng (KTNO) en een zelfs als korte beroepsopleiding (CRKBO).

Het lesmateriaal is zeer uitgebreid en bestaat uit twee door Robert Rasmusson zelf geschreven boeken.


Het basis werkboek, het Advanced werkboek en het fotoboek.

Deze boeken bestaan uit meer dan 200 pagina's op A4 formaat met honderden illustraties en foto's.

Iedere ziekte, ook moderne ziekten kunnen worden behandeld. Robert legt de nadruk op emotionele en trauma behandelingen. Een heel bijzondere en zeer effectieve benadering voor het oplossen van emotionele en fysieke trauma's.


Wil je meer lezen over de opleiding ga dan naar www.quantum-academy.net